El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 
 
In de lente komt de tonijn via de Straat van Gibraltar de Middellandse Zee binnen om zich voort te planten. Vanaf April vissen wij op deze prachtige vissen op zo’n 20 tot 40 mijl van onze thuishaven Cambrils. Zo’n 20 mijl van de kust houdt het continentaal platvorm op en loopt de diepte van zo’n 200 m tot 1500 m op. In dit gebied zijn heel wat ruggen en onderwater bergen, die massaal kleine aasvis (zoals sardine en ansjovis) aantrekken.
Dit is dan ook de reden waarom de grote roofvis, zoals de blauwvin tonijn, geelvin tonijn, zwaardvis, enz., hier overvloedig aanwezig is. In het begin van het seizoen wordt er op “kleinere” tonijn (+/- 30kg) gevist, maar naar de zomer toe worden vaker grote tonijnen over de 100kg gevangen. Het gebeurt niet vaak, maar af en toe wordt een zwaardvis geland.
 
Het visgebied rond Cambrils en Hospitalet is erg interessant voor Jigging. Deze vistechniek is in feite een verfijnd pilkeren: er wordt driftend verticaal gevist met jigs tussen 50 gram en 250 gram. Wij hebben een bestand met honderden coördinaten van interessante rotsen, wrakken en algenformaties die over het algemeen op een diepte van zo’n 50m tot 70m liggen. Met het “jiggen” kan men zeer sterke vissen vangen zoals de tandbaars, de amberjack, de palometa, dorada, zeebaars, blauwbaars (bluefish), makreel, bonito, enz.
De ondiepe wateren van de Ebro Delta zijn op hun beurt weer perfect voor het spinneren met grote pluggen, streamers, poppers en lepels. De palometa’s en de blauwbaars jaagt in dit gebied aan de oppervlakte en zijn een prachtige sportvis om met een spinhengel te vangen.
 
 
 
Voor diegene die niet te ver weg willen, kan het slepen bij de kust een leuke optie zijn. Over het algemeen wordt er met kleiner aas gevist op makreel, horsmakreel, bonito, barracuda enz. Met groter aas of dood aas (inktvis, calamar of kleine barracuda) kunnen we ook een palometon, een bluefish of een amberjack proberen te verleiden. Goeie maanden hiervoor zijn Mei, Juni, Juli, Augustus, September en Oktober.
Bij het slepen kunnen we ook downriggers gebruiken om op grote diepte te kunnen vissen.
 
 
 
“Brumeo” (in het Engels “Chumming” of “chunking”) is de techniek waarbij men de roofvis probeert te lokken door constant kleine aasvis over boord te gooien zoals sardine, ansjovis en makreel om zo een voerspoor te maken. Dit voerspoor kan nog versterkt worden met een rubby-dubby. Met deze techniek kan men makkelijk makreel en bonito vangen, en werkt uitermate goed om op grote tonijn te vissen. Vanaf de maand mei tot eind november worden hier geregeld tonijnen van 200kg, 300kg en zelf 400kg gevangen op slechts 3 mijl van Cambrils! U hoeft dus helemaal niet zo ver te gaan om de tonijn van uw dromen te vangen!
 
   
 
 
 

Normaal gezien vissen we in straal van zo’n 40 mijl van Cambrils en L’Hospitalet de l’Infant (Costa Dorada, Tarragona, Spanje). Interessante visgebieden zijn de Ebro Delta, L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, La Almadraba, de wrakken van de Golf van Sant Jordi, de Kaap van Salou, “Les Mamelles”, “El Rinyo”, enz. Maar, als u dit wenst, dan kunnen we ook trips organiseren naar de Islas Columbretes, we kunnen de oversteek maken naar Palma de Mallorca, enz.

Om u maar een idee te geven: we zijn met onze boot “Il.lusio” in de Straat van Gibraltar gaan vissen en we hebben zelfs meegedaan aan viswedstrijden op de Kanarische Eilanden! Er zijn met andere woorden geen grenzen voor ons...
 
 
 
David Bono is de skipper van de “Il.lusió” Tiara von 11m. Hij heeft jaren ervaring met dit soort boten en werd o.a. 2de in de Catalonian Fishing Contest in 2008.

Miguel Sánchez, in de lokale viskringen beter bekend als “Garrote”, is the kaptein van de Altair 8,5m en de visgids van beide boten. Hij is een absolute visexpert en kent alle truukjes, geheime stekken, enz. Hij won onder anderen de Catalonian Championship Inshore Trolling, de Guasch Fishing Constest (twee maal) en de Catalonian Sea Fishing Contest.

Samen hebben ze meegedaan aan de “World Big Game Trolling Championship Clubs” van Javea in 2008. Hier waren ze respectievelijk skipper en gids voor twee Franse teams en een Italiaans team.

Niemand kan de vangsten garanderen, maar met deze twee mannen aan boord heeft u de beste kansen om van een prachtige visdag te kunnen genieten...
 
 
 
Al naar gelang de dieptes, de vistechniek, aas en het seizoen worden verschillende vissoorten gevangen in de Middellandse Zee.
De bluefish (blauwbaars), amberjack, tandbaars, zeebaars, rotsbaars, horsmakreel enz kan heel het jaar door gevangen worden.

De diverse tonijnsoorten, zoals onder andere de blauwvin tonijn, grootoog tonijn, geelvin tonijn, bonito en makreel verkiezen warmer water en zijn in onze contreien van april tot oktober te vangen. Dit betekent niet dat ze helemaal verdwijnen; er zijn altijd een paar individuen die overwinteren (vooral bonito’s).

Andere zeldzame roofvis zijn bvb zwaardvis of haaien...
 

Beide boten zijn bewapend met Shimano reels en hengels. Verder is al het nodige aan boord: aas, kunstaas, haken, draad, wartels, enz...
 


Weekje sportvissen in Spanje?

5 Dagen sportvissen en/of tonijnvissen voor de Ebro Delta kan vanaf 3000 Euro voor 4 man. We vissen met een amerikaanse centre console boot die HIER te zien is. Bij deze prijs is inbegrepen: boot, al het vismateriaal, aas, kapitein, benzine, visvergunningen en verzekering.

Buiten het sportvisarrangement heeft u qua verblijf bij ons verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen uit een 4 persoons appartement vanaf 399 Euro per week, een 6 persoons villa met zwembad vanaf 1100 Euro per week of een dubbele kamer in een mooi 4-sterren hotel vanaf 69,99 Euro per nacht. (Alle prijzen hangen af van de beschikbaarheid en van de periode)

Bvb: een week sportvissen en of tonijnvissen in de Ebro Delta met 5 visdagen is mogelijk vanaf 3399 Euro voor 4 man. Dit is 849 Euro per persoon.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie!Zoekt u een visboot in Spanje?
Visboot in Barcelona  
Visboot in Malaga
Visboot in Tarragona  
Vissen in Cadiz
Visboot in de Ebro Delta  
Visboot op Mallorca
Visboot in Valencia en Alicante  
Charter boot op de Canarische Eilanden
Visboot in Murcia      


 
 
C/ Republica Argentina 34, 43892 Miami Playa, Tarragona, Telefoon: 651 377 316, contact@gamefishingspain.com
 
 

Diseño de Paginas web en Barcelona